Skip to main content
Femke Kools

FemKools is één en al oor

Ik koos ooit voor een studie Journalistiek in Tilburg omdat ik schrijven geweldig vond. Dat vind ik nog steeds.

In mijn eerste baan als regioverslaggever bij BN/De Stem in Terneuzen werd wel duidelijk dat mijn interesse in “nieuws” stukken kleiner was dan die in mensen. Toen ik er stopte, had ik geleerd snel te schrijven over werkelijk ieder onderwerp, voor een breed publiek. Ik wist hoe journalisten denken en werken en kon makkelijk de kern van een onderwerp verwoorden. Daar heb ik nog steeds profijt van.

Bij Atrium MC kon ik als bedrijfsjournalist mijn liefde voor mensenverhalen uitkristalliseren en ontstond mijn affiniteit met de zorg. Na 18 jaar part-time als communicatiemedewerker en tekstschrijver bij de Universiteit Maastricht te hebben gewerkt, keerde ik in januari 2024 terug naar de zorg. Als geestelijk verzorger in opleiding mag ik naast mensen staan bij Zuyderland Care, in het verpleeg- en verzorgingshuis.

Sinds januari 2008 is FemKools daarnaast freelance in te huren door zorgorganisaties, bedrijven, overheid en meer. Een gouden combinatie als je het mij vraagt.

Volgens opdrachtgevers is FemKools flexibel, snel, creatief en betrouwbaar.

Femke schreef in korte tijd een mooi artikel over ons grensoverschrijdende onderzoek voor het CARIM-jaarverslag. Goed werk!

Prof. dr. Robert van Oostenbruggevasculair neuroloog, MUMC+

De kracht van Femke is dat ze moeilijk toegankelijke onderwerpen op een heldere wijze voor de lezer uiteenzet, zonder te vervallen in Jip-en-Janneke-taal. Daarbij is het voor een krantenredactie heel fijn dat ze een neus heeft voor die onderwerpen die het grote publiek zullen aanspreken. Femke is een zeer zelfstandig werkende freelancer zoals we ze bij De Limburger graag zien.

Kitty BorghoutsDag-/avondchef De Limburger/Limburgs Dagblad

Femke heeft een heldere en duidelijke schrijfstijl, en weet ook met moeilijke/taaie onderwerpen zeer goed raad. Bovendien heeft zij een prettige en snelle werkwijze.

Nieky van Steenkistepersvoorlichter, MUMC+

Femke schreef een grote serie interviews met wetenschappelijk onderzoekers ten behoeve van onze laatste zeven jaarverslagen (over 2012 tm. 2018). Ze deed dat snel en efficiënt, met een eindresultaat waar we zeer tevreden mee zijn. We kunnen haar dan ook zeker aanbevelen aan een vergelijkbare opdrachtgever.

Rob van der Zandermanaging director, CARIM